Tolgahan Sayışman
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Tolgahan Hayranlarının Buluşma Noktası
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Saffet Durmuş (Mustafa Kemal)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
Özlem
Admin
Admin
Özlem

Kadın
Yaş : 30 Kayıt tarihi : 14/08/08 Mesaj Sayısı : 67 Nerden :

MesajKonu: Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Icon_minitimePtsi Eyl. 01, 2008 5:49 pm

Saffet Durmuş'la ilgili bilgileri burada paylaşalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://tolgahansayismanfan.benimforum.org
mustafa_gzd
Moderatör
Moderatör
mustafa_gzd

Kadın
Yaş : 31 Kayıt tarihi : 16/08/08 Mesaj Sayısı : 193 Nerden :

MesajKonu: Geri: Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Icon_minitimePerş. Eyl. 11, 2008 11:50 pm

elveda rumelide ******'ümüzü canlandıran oyuncu.site kapalıydı konu açamadık şimdi bir kaç bilgi veriym diyorum böylesine önemli ve zor rolü yapan canlandırdığı kişi de ****** olunca bilgi vermeye değer

Saffet Durmuş 1986 Bulgaristan doğumlu.******'ü oynamanın her oyuncu için müthiş bir onur olduğunu söyleyen oyuncu, '****** karakterini üstünüze giydiğinizde tüm engeller kalkıyor. Bakış açınız genişliyor, hiçbir şey 'imkansız' gözükmüyor. Önünüzde sadece bir hedef vardır ve o hedefin peşinden gidersiniz' diyor.ve bir raportaj:
* Kendinizi tanıtır mısınız?
1986 Bulgaristan doğumluyum. 11 yıl orada yaşadıktan sonra Türkiye'ye göç ettik ve Bursa'ya yerleştik. Bursa Şehir Tiyatrosu'nda 3 yıl kursiyerlik yaptım. 2006 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro bölümünü kazandım. Şu an ikinci sınıf öğrencisiyim.

HALUK BİLGİNER'İ ÇOK BEĞENDİM
* Elveda Rumeli'den nasıl teklif geldi size?
Gece evde film izlerken telefonum çaldı ve bir arkadaşım 'Elveda Rumeli' dizisinde ****** rolü olduğunu, istersem başvurabileceğimi söyledi. Önce çekingen davrandım ama bir oyuncu için ******'ü oynamak müthiş bir onurdur. Ve denemeye karar verdim. Serdar Akar ve Tarkan Karlıdağ ile görüştük. Ardından kabul edildim.

* Dizide ******'ün gençlik yıllarını oynuyorsunuz. Ne hissediyorsunuz?
****** karakterini üstünüze giydiğinizde birden bütün engeller ortadan kalkıyor. Bakış açınız genişliyor. Olaylara, durumlara, düşüncelere 'imkansız' damgasını vurmuyorsunuz. Önünüzde bir hedef vardır ve siz bunu aşacaksınız. Ama nasıl? İşte bu sorunun peşinden gidersiniz.

* Daha önce Rutkay Aziz'den Haluk Bilginer'e kadar gibi pek çok usta isim de ******'ü canlandırmıştı ...
Onlar Türk tiyatrosunun ve sinemasının usta isimleri... Bense bu işin daha başındayım. Daha çok uzun bir yolum var.

* Sizce en başarılı ****** uyarlaması hangisiydi?
Benim en beğendiğim uyarlaması Haluk Bilginer'in ve Ali Can Yücesoy'un ortaya koymuş olduklarıdır. GÖÇMEN RUHU TAŞIYORUM!

* Dizide kaç bölüm oynayacaksınız?
Şu an dizide bir bölüm oynadım. Diziye katılıp katılmayacağım hakkında bir bilgim yok. Bundan sonra sadece bir iki bölüm olabilir.

* Role nasıl hazırlandınız? ****** hakkında farklı bir çalışma yaptınız mı?
Farklı bir çalışmadan çok onu anlamaya çalıştım. Kitaplardan, belgesellerden, resimlerinden nasıl düşündüğünü, neler hissettiğini kavramayı denedim.

* Peki 'Ya bu rolü başaramazsam' gibi bir çekinceniz oldu mu?
Tabiki. Benim yaşımda biri için çok zor bir rol. Böyle bir karakteri canlandırmak ve ayakta tutmak belli bir deneyim ister. Ben sadece elimden geldiği kadar ona yaklaşmaya çalıştım.

* ******'ü dizide hangi yönleriyle izleyeceğiz? Okul yaşantısından veya günlük yaşantısından izler taşıyacak mı?
******'ün 16 yaşındaki halini izleyeceğiz. İdadi öğrenimi sırasında patlak veren Yunan- Osmanlı harbine katılma isteğini göreceğiz.

* Göçmen olmanızın o ortamın ruhunu hissetmenizde etkisi oldu mu?
Kesinlikle. Oraya gittiğimde evime geri dönmüş gibiydim. Bütün o insanları daha önce gördüm. Bu yüzden göçmen olmam o ruhu hissetmemde büyük rol oynadı

Okulumu asla ihmal etmem
* Elveda Rumeli neden bu kadar sevildi?
Samimi ve sıcak olduğu için.

* Çekim ortamı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten müthiş bir ekip. Herkes kendi işini profesyonelce yapıyor. Uzun süredir orada olduklarından bir aile gibi olmuşlar... Belki de tek sıkıntıları çok ender olarak Türkiye'ye dönebilmeleri.

* Elveda Rumeli gibi bir diziye bu kadar genç yaşta dahil olduğunuz için kendinizi şanslı görüyor musunuz?
Şu anda aslında tamamen dahil olma gibi bir durum yok. Zaten devamlı olmasını da istemem. Çünkü bu okulumu ertelemem anlamına gelir. Ama o oyuncularla aynı sahneyi paylaşmak çok güzeldi. Onların arasında olmaktan mutluluk duydum.




Şu an bir tiyatro öğrencisisiniz. Nasıl bir kariyer planı var kafanızda?
İlk hedefim okulumu bitirmek. Daha sonra İngiltere'ye gidip İngiliz tiyatrosunu tanımak isterim. Genel olarak daha çok tiyatroyla ilgilenmek istiyorum ama sinemayı da asla bir kenara atamam. Aslında tek amacım iyi bir oyuncu olmak. Bunun içinde nereye gitmem, ne yapmam gerekiyorsa yapacağım.

* Dizi oyunculuğu ile tiyatro oyunculuk sizin için aynı şey mi?
Açıkçası pek öyle bir ayrım yapmıyorum. Oyuncu her yerde oyuncudur. Ama sahnede aldığım hazzı başka hiçbir yerde almıyorum.
__________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://tolgahansayismanfan.benimforum.org
mustafa_gzd
Moderatör
Moderatör
mustafa_gzd

Kadın
Yaş : 31 Kayıt tarihi : 16/08/08 Mesaj Sayısı : 193 Nerden :

MesajKonu: Geri: Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Icon_minitimePerş. Eyl. 11, 2008 11:51 pm

Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Kq2yq

Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) 314w6xf

Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) 2a5f4av

Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) E99op3

Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) 24vtowj

Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) X5qrnm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://tolgahansayismanfan.benimforum.org
mustafa_gzd
Moderatör
Moderatör
mustafa_gzd

Kadın
Yaş : 31 Kayıt tarihi : 16/08/08 Mesaj Sayısı : 193 Nerden :

MesajKonu: Geri: Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Icon_minitimePerş. Eyl. 11, 2008 11:52 pm

TELEVİZYONGAZETESİ

Sütçü Ramiz ve ailesi, Zarife ile Aleks’in uğradığı haksız suçlamalarla bedenlerinde ve yüreklerinde açılan yaraları sarmakla meşgullerdi. Aile bu acılarla boğuşurken, Makedonya’da Osmanlı-Yunan savaşı başlamıştı. Gönüllü olarak askere gitmek isteyenlerin kaymakamlıkta kayıtları tutulmaktaydı.

İşte bu esnada Mustafa Kemal ve arkadaşı Ömer, henüz yaşlarının çok küçük olmalarına bakmadan savaşa gitmek için isimlerini yazdırmaya geldiler. Ancak, görevli memur, yaşları tutmadığı için bu iki yürekli genci listeye almayı reddetti. Oysa Mustafa Kemal kararlıydı. İdadi öğrenci olduklarını saklayarak, sivil kılıkta yeniden memurun önüne çıktılar. Bu kez yaşlarını da büyük söylediler ve gönüllü olmaya hak kazandılar. Ancak dizinin finalinde bir sürpriz onları beklemekteydi.

Bu sırada askere gitmek için can atan Vahide de erkek kılığına girip adını değiştirerek kayıtlara ismini yazdırmayı başardı. Ancak tam ismi kurada çıkmıştı ki başından fesi düştü ve saçları ortaya çıktı. Arkasında duran babası Hasan, Dilaver ve Mustafa Namık’ın şaşkın bakışları arasında Vahide sinirle meydanı terketti. Tabii Ramiz Baba ve diğerleri de arkasından. Evde şaşkınlıkla karşılanan bu durumda, Vahide’yi ancak annesi Fatma ikna edebildi.

Sütçü Ramiz’in başına gelenler bununla da bitmedi. Kızının Hristiyan bir gence aşık olması ve iki aşığın zina yaptığı suçlamalarıyla ahali tarafından soyutlanan ve camiden bile kovulan Ramiz Baba, ne olursa olsun askere gitmeyi kafasına koydu. ’Sen kiliseye git’ tepkilerine çok sinirlenen Sütçü Ramiz, yaşına bakmadan gönüllü olarak askere yazıldı. Dilaver, Hasan ve Sütçü Ramiz kurada çıkmadı ama bir tek Mustafa Namık, gönüllü asker olarak orduya katılmaya hak kazandı.

Ancak Mustafa Namık askere cepheye gitmeden önce yapması gereken bir iş vardı. Yine Karakalpaklı kılığına giren Mustafa Namık, Kaymakam’a hakettiği dersi verdi ve bir itirafname imzalatarak Kaymakam’ın haksız yere iki genci suçladığı itirafnameyi Kumandan Cemil’e götürdü. Sabah kendine gelen Kaymakam can havliyle Mustafa’yı tutuklattırmaya çalışsa da Kumandan Cemil, itirafnameye dayanarak Kaymakam’ı tutukladı. Böylece Zarife ve Aleks’te herkesin gözünde aklanmış oldu.

Ertesi sabah herkes trenle cepheye giden askerleri yolcu etmeye gittiler. Vahide’de Mustafa Namıl’la vedalaşmak için istasyondaydı. İki aşık yan yana oturmaktalardı. Ama Vahide’nin ağzından tek kelime bile çıkmıyordu. İşte o esnada bir sürpriz daha yaşandı. Genç Mustafa Kemal önlerinden geçerken, Vahide, ’Mustafa’ deyiverdi. Mustafa Kemal, masmavi gözlerini Vahide’ye dikti. Ancak isim benzerliği olduğunu anlamıştı. Mustafa Kemal, trene doğru ilerlerken bu kez benzer bir durum daha yaşandı. Yüzbaşı Ahmet Ekrem, arkadaşı Mustafa’ya seslenirken aynı anda Mustafa Kemal’in bakışlarıyla karşılaştı. İdadi’de öğrenci olan Mustafa Kemal’i ve arkadaşını son anda farkeden Ahmet Ekrem, iki gencin cepheye gitmesini önledi ve yanlarına bir asker vererek okullarına gitmelerini sağladı.Bu karar Mustafa Kemal’in pek hoşuna gitmese de karara uymak durumunda kaldı.

Dizide ******’ün 16 yaşındaki halini canlandıran Saffet Durmuş başarılı oyunculuğuyla, Ata’nın o dönemdeki gencecik yaşına rağmen vatanını, toprağını savunmaktan bir an bile tereddüt etmeyen kararlılığını da ekranlara taşımış oldu.
kaynak : televizyon gazetesi



komutan cemil...buda guzeldi....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://tolgahansayismanfan.benimforum.org
mustafa_gzd
Moderatör
Moderatör
mustafa_gzd

Kadın
Yaş : 31 Kayıt tarihi : 16/08/08 Mesaj Sayısı : 193 Nerden :

MesajKonu: Geri: Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Icon_minitimePerş. Eyl. 11, 2008 11:53 pm

buda son resım eger yenı bolumlerde oynarsa(dua eden ıkon) daha fazla resım koyarım...Saffet Durmuş (Mustafa Kemal) Normal_rumeli_28_11
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://tolgahansayismanfan.benimforum.org

Saffet Durmuş (Mustafa Kemal)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Tolgahan Sayışman :: Elveda Rumeli :: Oyuncular -